کاربردهای فناوری هوش مصنوعی

یاری رساندن هوش مصنوعی به کشاورزان

هفت ترفند ساده اما کاربردی در نرم افزار Word

چگونه نوت‌بوک و ابزارهای سرقت شده را ردیابی کنیم؟

چه مقدار رم نیاز داریم و آیا نیازی به ارتقای حافظه رم وجود دارد؟

کاربردهای فناوری هوش مصنوعی

هوش مصنوعی تکنیکی‌ برای خلق کردن ماشین‌هایی‌ است که قادر به فکر کردن بدون نیاز به انسان‌ها می‌‌باشند. این شاخه از علوم بسیار گسترده و متنوع است و از موضوعات و رشته‌های مختلف علوم و فناوری، مانند مکانیزم ساده در ماشین‌ها شروع شده و به سیستم‌های بسیار خبره ختم می‌‌شود. هدف هوش مصنوعی به طور کلی‌ ساخت ماشینی است که بتواند فکر کند.

می توانیم از زوایای مختلف هوش مصنوعی را بررسی کنیم:

* مطالعه , بررسی و نحوه شبیه سازی هوش مصنوعی به کارهایی که انسان در ان ماهر تر از سیستم هاست.

* بخشی از علم کامپیوتر که مربوط به طراحی سیستم های هوشمند کامپیوتری است. این سیستم ها از موجودات هوشمند از جمله انسان الگوبرداری شده اند.

* مجموعه از مفاهیم فکری و یا راه حلی برای مشکلات با روشی خاص

* انچه هوش مصنوعی را از سایر علوم کامپیوتری و مهندسی متمایز می کند روش اکتشافی حل مسایل و مشکلات است.

تاریخچه هوش مصنوعی

علم هوش مصنوعی, علمی است کاملا جوان. شاید بتوان شروع ان را از سال 1950 دانست زمانی که الن تورینگ مقاله خود را در مورد چگونگی ساخت ماشین هوشمند منتشر کرد. این روش بیشتر شبیه یک بازی بود. از جمله دانشمندانی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت داشتند و ان را گسترش دادند می توان به الن تورینگ, جان مک کارتی, ماروین مینسکی و … اشاره کرد.

کاربرد های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی تنها به روبات ها, بازی شطرنج, فیلم های تخیلی و … محدود نمی شود بلکه امروزه توانسته در مسایل بسیاری همچون پردازش زبان طبیعی, سیستم های خبره, سیستم های عصبی, بینایی ماشین,…گام بردارد و موفقیت های بسیاری کسب کند. امروزه در هر علمی می توان رد پایی از هوش مصنوعی و کاربرد های ان پیدا کرد, از جمله پزشکی, هوا فضا, تسلیحات نظامی, تشخیص صدا و گفتار, و.. بسیاری از علوم مختلف دیگر. حال نمونه های از کابرد هوش مصنوعی را در علوم دیگر بررسی می کنیم:

شبکه های عصبی (NEURAL NETWORKING):

این شبکه ها از طریق الگو سازی بر اساس ذهن انسان انجام می شوند و در زمینه های متفاوتی چون پردازش تصویر, تشخیص متون, سیستم های کنترلی, روباتیک و غیره استفاده می شود.

پردازش زبان طبیعی (NATURAL LANGUAGE PROCESSING):

در این محدوده بر روی سیستم ها برای فهم زبان انسان برنامه ریزی می کنند.

روباتیک (ROBOTICS):

کار متخصصان هوش مصنوعی در حیطه روباتیک, طراحی روبات های هوشمندی است که دارای قابلیت های دیدن, شنیدن, عکس العمل نشان دادن به محرک های محیطی باشند.

انجام مسابقات (GAME PLAYING):

در این شاخه سیستمهای کامپیوتری برای شرکن در مسابقاتی مانند شطرنج یا فوتبال.. آماده می شوند.

سیستم های خبره: در این شاخه سیستم ها برای تصمیم گیری در شرایط شبیه به زندگی ما طراحی می شوند. برای مثال می توان از سیسنم های تشخیص بیماری نام برد. در این سیستم ها اطلاعات چند متخصص به همراه اطلاعات و وضعیت مراجع کننده به سیستم داده می شود, سپس کامپیوتر با پرسش سوالاتی از مراجعه کننده و رفع ابهام در اطلاعات ورودی خود, وضعیت بیمار را با اطلاعات ذخیره شده تطبیق می دهد و بیماری فرد را تشخیص می دهد. هر چند این سیستم ها خبره هستند اما تنها از اطلاعاتی که متخصص به انها داده است استفاده می کنند.

یادگیری ماشین(MACHIN LEARNING):

برای نزدیک شدن ماشین به هوشمندی انسان, ماشین باید داری قدرت یادگیری باشد و بتواند کارکرد خود را اصلاح کند و قابلیت خود را بالا ببرد. به عبارت دیگر ماشین باید بتواند برنامه, ساختار و یا داده هایش را بر اساس ورودی ها و یا در پاسخ به اطلاعات خروجی به نحو مناسبی تغییر دهد و یا به عبارت دیگر دارای قدرت تجزیه و تحلیل باشد.

استراتژی تکاملی الگویتم ژنتیک(EVOLUTIONARY ALGORITHMS):

در این زمینه بیشتر به هوشمندی هایی غیر از هوشمندی انسان توجه می شود. در واقع این گرایش سعی دارد مسایل بهینه سازی را با استفاده از روش های موجود در طبیعت حل کند. برای مثال روش دستیابی به از طریق کوتاه ترین راه توسط مورچه ها, نمونه از هوشمندی بیولوژیک است.

تشخیص گفتار(SPEECH RECOGNITIOM): اینگونه سیستم ها معمولا به عنوان ابزارهای بیومتریک و تشخیص هویت از طریق صدا در مکان هایی مثل فرودگاه, ازمایشگاه ها و .. استفاده می شود. همچنین برای ایجاد امنیت و کنترل ورود و خروج هم می توان از ان استفاده کرد.

بینایی ماشین (MACHINE VISION): هدف این شاخه شبیه سازی سیستم بینایی انسان است. در این حیطه رد گیری و تعقیب حرکات چشم یکی از موارد جذاب و پرطرفدار در بین متخصصان هوش مصنوعی است. در مورد مثال های دیگر از بینایی ماشین می توان به موارد ذیل اشاره کرد: تعقیب حرکات شخصی خاص در بین جمعیت, بررسی افراد مشکوک از طریق حرکات چشم, ایجاد ارتباط بین معلولین جسمی و حرکتی از طریق فرامین چشمی و حرکت های چشم با کامپیوتر, کنترل نا محسوس و ایجاد نظم در ترافیک ها جاده ای…

کاربرد های هوش مصنوعی در کشاورزی:

کاربرد های هوش مصنوعی در کشاورزی موارد متنوعی از جمله نقشه برداری از سطح زمین, استخراج اطلاعات کشاورزی, وضعیت ابی و زراعی زمین, وضعیت مراتع…همچنین یکی از پرکاربرد ترین استفاده های هوش مصنوعی در کشاورزی خود کار سازی سیستم های کاشت, داشت و برداشت و عرضه محصول و بسته بندی کردن ان و ..می باشد.

کاربرد هوش مصنوعی در صنعت: کلیه سیسنم های خودکار جهت برش قطعات مختلف, سرهم کردن و فیکس کردن قسمت های مختلف در بخش صنعت قرار می گیرد. سیستم های کنترل کوره ها,سیستم های هوشمند بینایی در کنترل کیفیت انواع محصولات.

کاربرد هوش مصنوعی در بازیها:

در بازیها از دو نوع هوش مصنوعی استفاده می شود: * هوش مصنوعی هدف گرا * هوش مصنوعی رویدادگرا

تبدیل متن فارسی اسکن شده به متن تایپی

صندوقچه آنلاین؛ هر آنچه باید از گوگل درایو بدانید

برای جلوگیری از هک شدن این توصیه‌های امنیتی را جدی بگیرید

اسکیمرها کارت‌خوان‌‌های سیار را هم ناامن کرده‌اند

چگونه می توان اینترنت گوشی را با دیگر دستگاه‌ها به اشتراک گذاشت؟

©  کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است.